CTRL-F Science: vanaf nu jouw toegangspoort tot de life sciences sector

nov 24, 2023

CTRL-F staat niet stil: we evolueren continu mee met de trends en ontwikkelingen in de economie en op de arbeidsmarkt. Door de sterke groei van de life sciences sector en de grote vraag naar talent in deze niche kon een uitbreiding van onze dienstverlening niet uitblijven. Daarom lanceren we onze nieuwe specialisatie CTRL-F Science, waarmee we ons richten op mensen die werk zoeken in de life sciences sector en op bedrijven die nood hebben aan wetenschappelijk talent. Niek D’Hondt, de drijvende kracht achter deze nieuwe niche, legt uit wat je mag verwachten.

Dag Niek, kan je om te beginnen jezelf kort voorstellen?

“Ik behaalde mijn professionele bachelor in de biotechnologie aan HoGent, dus wetenschap zit wel in mijn bloed. Tijdens mijn laatste jaar deed ik mee aan Famelab, een internationale wedstrijd waarin wetenschappers op 3 minuten tijd een concept op een toffe en duidelijke manier aan niet-wetenschappers moesten uitleggen. Ik behoorde tot de 10 Belgische finalisten. Ik veronderstel dus dat ik het goed kan uitleggen (lacht). In mijn eerste job, als onderzoeksmedewerker bij UGent, deed ik labowerk en data-analyses in een onderzoek naar fosforsolubiliserende bacterieën, om die in te schakelen in meststoffen. Ook in die periode richtte ik samen met een vriend ReaGent vzw op, een Doe-Het-Zelf biolabo waar we tools, machines en kennis ter beschikking stelden die iedereen kon gebruiken en toepassen om zelf onderzoek te doen en bij te leren. Daarna richtte ik ook nog Ekoli vzw op, waar ik nu nog steeds in de raad van bestuur zit. We organiseren activiteiten, projecten en events rond wetenschappen op maat van ondervertegenwoordigde groepen in STEM. We willen hen inspireren en laten zien dat een toekomst in STEM ook voor hen is weggelegd. In mijn jeugd groeide ik trouwens op in de horeca, waar ik goed met mensen leerde praten en samenwerken.”

 

Wanneer en waarom begon je te werken bij CTRL-F? Hoe helpen jouw ervaringen en skills uit je vorige werkervaringen je bij je job vandaag?

“Vier jaar geleden ging ik aan de slag bij CTRL-F omdat ik op zoek was naar meer stabiliteit na de geboorte van mijn eerste dochter. Mijn achtergrond in wetenschappen en communicatie, mijn people skills uit de horeca en mijn oprechte interesse in het luisteren naar mensen zag ik mooi samenkomen in deze job. Na 4 jaar in Engineering bij CTRL-F, waar ik al regelmatig de brug sloeg naar Life Sciences, ben ik erg trots dat ik nu de nieuwe specialisatie mag trekken.”

“Na 4 jaar in Engineering bij CTRL-F, waar ik al regelmatig de brug sloeg naar Life Sciences, ben ik erg trots dat ik nu de nieuwe specialisatie mag trekken.”

Waarvoor staat CTRL-F Science? Wie kan bij jullie terecht? In welke sectoren zijn jullie actief?

“CTRL-F Science is candidate-driven: wij vertrekken altijd van de ambities, interesses en skills van de kandidaat. Zien we een match met een van onze klanten, dan lichten we hun activiteiten, cultuur en open posities in detail toe. Onze klanten rekenen op hun beurt op ons om een volledig beeld te scheppen van de professionals die we aan hen voorstellen, dat verder gaat dan enkel het CV. We kiezen er bewust voor om ons te richten op een niche, namelijk bedrijven in de farma, biotech, medtech, milieu, voeding en chemie. Door ons te specialiseren in life sciences, kunnen we de zoektocht en noden van beide zijden op een dieper niveau doorgronden. We kunnen ons goed inleven in de missie en visie van onze klanten en begrijpen welk talent ze nodig hebben om die te realiseren.”

“Door ons te specialiseren in life sciences, kunnen we de zoektocht en noden van zowel kandidaten als klanten op een dieper niveau doorgronden.”

Vanwaar de keuze voor de niche life sciences? Wat is het belang van deze sector in de wereld vandaag?

“Je kan de positie van de life sciences sector op dit moment vergelijken met waar IT in de jaren ’90 stond: aan de vooravond van impactvolle ontwikkelingen die een rechtstreekse invloed zullen hebben op het dagelijkse leven over de hele wereld. Denk aan lab grown meat, geïndividualiseerde behandelingen voor zeldzame aandoeningen en de circulaire en bio-economie met duurzaamheid als motor. Wij willen daar een actieve rol in spelen met onze expertise: de juiste mensen op de juiste plaats in bedrijven die bezig zijn met de innovaties en technologieën van vandaag en morgen.”

“De life sciences sector staat aan de vooravond van grote impactvolle ontwikkelingen die een rechtstreekse invloed zullen hebben op het dagelijkse leven over de hele wereld.”

Wat is jouw doel met CTRL-F Science? Wat hoop je te bereiken?

“Het woord ‘impact’ is nogal beladen en vaag, maar toch is dat waar ik naartoe wil. Als ik binnen enkele jaren kan zeggen dat de groei en succes van professionals en bedrijven in de life sciences sector onder meer te danken is aan de samenwerking met CTRL-F Science, dan is het voor mij geslaagd. Life sciences in België is een ecosysteem waar uitzonderlijke mensen in uitzonderlijke bedrijven allemaal samen het onmogelijke mogelijk maken. CTRL-F Science wil een actieve rol spelen in dat ecosysteem, als volwaardige partner met de juiste expertise.”

Klaar voor een boeiende carrière in de life sciences sector? Op zoek naar het juiste wetenschappelijke talent om jouw bedrijf te laten groeien? Neem contact met ons op en ontdek wat CTRL-F Science voor jou kan betekenen!

Nederlands